5 jaar van The Social Handshake!

April 19 2024

 
 
 

Happy Birthday! 5 jaar geleden zette ik mijn handtekening en sprong ik in het diepe om een droom na te jagen. Een spannende start en een rollercoaster die ik voor geen goud had willen missen.

Vandaag 5 jaar geleden werd de oprichting van The Social Handshake officieel. We hadden twee jonge kinderen van 3 en 1, en mijn man was ook net gaan ondernemen. Veel onzekerheid. Van een goed salaris als strategie consultant, ging ik naar een mager loontje als startende ondernemer én een droom.

De droom om goed doen makkelijker en meer impactvol te maken. Dat kan met LoonGift, want wat is makkelijker dan direct vanaf je salaris goede doelen steunen? Dat kan bovendien slimmer, door effectieve goede doelen te selecteren, door belastingvoordeel en door bijdragen van werkgevers.

Die droom verwezenlijken en The Social Handshake opzetten is zowel op werk als persoonlijk vlak een rollercoaster geweest. Grote ups en downs, met corona, met onze lancering, met hyperinflatie, met de geboorte van onze tweeling, en met inmiddels onze 100e werkgever die we mogen helpen.

Het lied ‘Ravijn’ van Veldhuis en Kemper had niet treffender kunnen zijn:

Maar als ik iets zou mogen zeggen
Het is geen rechte lijn
En de grens maar iets verleggen
Gaat maar zelden zonder pijn

Want de allermooiste bloemen
Groeien vlak langs het ravijn
En om die te kunnen plukken
Moet je durven bang te zijn

In vol ornaat door de mist
Liever dan je nooit vergist
Maak een sprong recht vooruit
Of vlieg de bochten lachend uit

Want als de mooiste bloemen groeien
Langs de rand van het ravijn
Dan moet daar ook het mooiste uitzicht
Op je stoutste dromen zijn.

Het was spannend om de sprong te wagen, en ik ben zo blij dat ik dat gedaan heb! Ik voel me heel dankbaar dat ik daardoor nu iedere dag mag werken aan het verwezenlijken van die stoutste dromen. En daar gaan we nog even mee door, want er zit nog veel meer impact in het vat!

Net als Payroll Giving in het buitenland, begint LoonGift in Nederland nu steeds meer een normale (groene) arbeidsvoorwaarde te worden en wordt de gezamenlijke impact steeds groter. En dat in een model waar 100% van alle giften naar de goede doelen gaan, en daar zijn we trots op!

Het was essentieel om dat samen te doen. Samen met het het geweldige team van The Social Handshake en met steun van talloze betrokken mensen over de afgelopen jaren. En ook thuis, samen met de onmisbare steun van Stijn, en afleiding van inmiddels 4 heerlijke kinderen. Er zat heel veel leven in de afgelopen 5 jaar. Ik had het voor een goud willen missen. Op naar de volgende 5!

hashtag#moreleambitie hashtag#loongift hashtag#impact hashtag#groenearbeidsvoorwaarde hashtag#teamwork