NoodGift voor het Midden-Oosten

Steun de slachtoffers samen met jouw medewerkers

Het geweld in het Midden-Oosten heeft geleid tot een grote humanitaire crisis. Miljoenen mensen in Libanon, Gaza, de Westelijke Jordaanoever, Israël en Syrië hebben dringend hulp nodig. Daarom is Giro555 geopend.

Op woensdag 16 oktober organiseren de NPO, RTL en Talpa een landelijke actiedag om geld in te zamelen voor slachtoffers in het Midden Oosten.

Bedrijven kunnen meedoen via NoodGift voor het Midden-Oosten. Met NoodGift kun je als werkgever samen met je medewerkers deze slachtoffers steunen. Medewerkers kunnen via NoodGift een gift doen aan Giro555 of direct aan een van goede doelen die noodhulp verlenen in de regio. Werkgevers doen ook een gift, of verdubbelen donaties van medewerkers. Zo maken we samen een verschil

 
 
 
 
 

Hoe werkt NoodGift?

  • Als werkgever ontvang je van ons communicatiematerialen voor NoodGift en een speciale NoodGift donatie link voor jouw organisatie.

  • Medewerkers van binnen en buiten Nederland kunnen vervolgens een directe eenmalige gift doen aan Giro555 en goede doelen die noodhulp verlenen in de regio.

  • Werkgever verdubbelen daarna giften van medewerkers of doen er een schepje bovenop. Het is mogelijk om hier als organisatie een maximum in te stellen.

  • The Social Handshake ontzorgt de gehele administratie. Achteraf ontvangen alle werkgevers een betaalverzoek voor de verdubbeling van de giften en een impact overzicht om intern te delen.

 

Welke goede doelen kan ik steunen via NoodGift?

Medewerkers kunnen naast Giro555 ook andere betrokken goede doelen steunen, waaronder:

  • Artsen zonder Grenzen - Biedt medische hulp aan mensen in Libanon en Gaza, waaronder noodoperaties, traumaopvang en psychosociale ondersteuning.

  • Bellingcat- Onderzoekt mensenrechtenschendingen en oorlogsmisdaden in het Midden-Oosten via open-source onderzoeksjournalistiek.

  • Free Press Unlimited - Zet zich in voor vrije en onafhankelijke pers, zodat mensen toegang hebben tot betrouwbare informatie in conflictgebieden.

  • Movement on the Ground - Helpt vluchtelingen in Libanon door opvang, basisvoorzieningen en duurzame hulp te bieden.

  • Rode Kruis - Verleent levensreddende hulp in Gaza, de Westelijke Jordaanoever, Israël, Libanon en Syrië door voedsel, water, medische zorg en evacuatiehulp te bieden. Ze ondersteunen ook ziekenhuizen en verlenen psychosociale zorg.

  • Stichting Vluchteling - Biedt noodhulp aan vluchtelingen in Libanon en Syrië, waaronder voedsel, water, en medische zorg, en helpt bij de opvang van nieuwe vluchtelingen.

  • UNICEF - Helpt kinderen in Gaza en Libanon met voeding, medische zorg en schoon water, en biedt psychosociale hulp aan getraumatiseerde kinderen.

  • War Child - Ondersteunt kinderen in Libanon en bezette Palestijnse gebieden door hen veiligheid, onderwijs en psychosociale steun te bieden.

 
 

Meer informatie

Hulporganisaties zijn al meer dan een jaar actief in Gaza en Israël, maar door gesloten grensovergangen en de gevaarlijke situatie voor hulpverleners was het lange tijd moeilijk om op grote schaal hulp te verlenen in Gaza. Desondanks hebben de organisaties vooruitgang geboekt door strategisch geplaatste magazijnen en het openen van nieuwe distributieroutes, waardoor steeds meer mensen bereikt worden.

Nu het geweld zich ook naar omliggende landen zoals Libanon en Syrië verspreidt, is de noodzaak voor hulp daar eveneens groot en neemt het aantal mensen in nood snel toe. Hulporganisaties volgen de ontwikkelingen nauwgezet en passen hun acties voortdurend aan om hulp te bieden waar dat mogelijk en nodig is. De focus ligt op het bieden van essentiële ondersteuning in alle getroffen gebieden.

De crisissen in de verschillende gebieden zijn verschillend van aard, maar wat ze met elkaar gemeen hebben is dat er overal slachtoffers zijn. Miljoenen slachtoffers, waaronder veel kinderen. Overal zijn mensen die dit niet gewild hebben. Die huis en haard hebben verlaten. Die dierbaren zijn verloren. Die dringend hulp nodig hebben om te overleven, ongeacht waar ze vandaan komen.

Zolang het conflict aanhoudt zullen er slachtoffers bijven vallen. Pas als het geweld stopt zal er echt een einde kunnen komen aan deze humanitaire crisis. Maar zolang dat nog niet het geval is, kunnen we er wel zijn voor de mensen die hier nu midden in zitten, en nu onze hulp nodig hebben. Vandaar dat The Social Handshake met haar neutrale geef-platform NoodGift heeft opgezet.

 

NoodGift pricing

We bieden NoodGift - afhankelijk van het aantal medewerkers - aan vanaf €99. Hiernaast vind je onze categorieën en pricing.

In deze eenmalige fee zitten de kosten voor een gepersonaliseerd platform, de verwerkingskosten en de transactiekosten per gift verwerkt. Ook ontvang je als organisatie achteraf een impact overzicht van jullie organisatie.

Neem je al een Standard of Premium pakket bij ons af? Daar zitten extra gift opties bij in, waardoor NoodGift kosteloos kan zijn.

Heb je interesse in meerdere producten, zoals bijvoorbeeld LoonGift? Je kunt ook een pakket bij ons afnemen! We horen graag van je.

De fee is uiteraard exclusief jullie verdubbeling en/of extra giften aan Giro55 of een van de betrokken goede doelen voor noodhulp.

 
 
 
 
 

Interesse of vragen? Neem contact op, wij helpen je graag!

Vul onderstaand contactformulier in of stuur ons een mailtje op noodgift@thesocialhandshake.com.