Meer informatie
Hulporganisaties zijn al meer dan een jaar actief in Gaza en Israël, maar door gesloten grensovergangen en de gevaarlijke situatie voor hulpverleners was het lange tijd moeilijk om op grote schaal hulp te verlenen in Gaza. Desondanks hebben de organisaties vooruitgang geboekt door strategisch geplaatste magazijnen en het openen van nieuwe distributieroutes, waardoor steeds meer mensen bereikt worden.
Nu het geweld zich ook naar omliggende landen zoals Libanon en Syrië verspreidt, is de noodzaak voor hulp daar eveneens groot en neemt het aantal mensen in nood snel toe. Hulporganisaties volgen de ontwikkelingen nauwgezet en passen hun acties voortdurend aan om hulp te bieden waar dat mogelijk en nodig is. De focus ligt op het bieden van essentiële ondersteuning in alle getroffen gebieden.
De crisissen in de verschillende gebieden zijn verschillend van aard, maar wat ze met elkaar gemeen hebben is dat er overal slachtoffers zijn. Miljoenen slachtoffers, waaronder veel kinderen. Overal zijn mensen die dit niet gewild hebben. Die huis en haard hebben verlaten. Die dierbaren zijn verloren. Die dringend hulp nodig hebben om te overleven, ongeacht waar ze vandaan komen.
Zolang het conflict aanhoudt zullen er slachtoffers bijven vallen. Pas als het geweld stopt zal er echt een einde kunnen komen aan deze humanitaire crisis. Maar zolang dat nog niet het geval is, kunnen we er wel zijn voor de mensen die hier nu midden in zitten, en nu onze hulp nodig hebben. Vandaar dat The Social Handshake met haar neutrale geef-platform NoodGift heeft opgezet.